banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Szép összeget kapnak a sepsiszentgyörgyiek zöldövezet szépítésre

Közeledik a tavasz és a sepsiszentgyörgyiek a polgármesteri hivatal támogatásával elkezdhetik szépíteni a lakónegyedi zöldövezeteket. Az önkormányzat – akárcsak az elmúlt években – idén is jelentős összeggel támogatja a tömbházak körüli zöldövezetek szépítését és rendezését.

A lakótársulások, lakóközösségek vagy azon személyek, akik a lépcsőházakhoz tartozó zöldövezeteket gondozzák 3000 lejre igényelhetnek a városházától padokat, díszfa-csemetéket, cserjéket, élő sövényt, virágokat, fűmagot, termőföldet és tömbházakat övező kert-elemeket. Az erre vonatkozó kéréseket ugyan április 30-ig lehet leadni, azonban nem érdemes utolsó percre hagyni, mivel a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetést jobban megsínylik.Fotók: Vargyasi LeventeAz eljárás igen egyszerű, mindössze egy kézzel írott kérést kell leadni április 30-ig a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati irodájában. Az előző évekhez hasonlóan, a keretösszeg 80 százalékát az önkormányzat, 20 százalékát pedig az igénylő állja. Egy 3 000 lejes igénylés például az önkormányzatnak 2 400 lejbe, az igénylőnek mindössze 600 lejbe kerül.

Pozitív elbírálás esetén az önrész értékét a sepsiszentgyörgyi városháza adóhivatalában kell befizetni majd az igényelt javakat a városi kertészetnél vehetik át. A javak szállítása és ültetése, padok, kerítés esetében felszerelése és karbantartása az igénylő feladata.Ahhoz, hogy tervezni tudjanak a sepsiszentgyörgyi városháza tájékoztatása szerint egy pad 1050 lejbe-, a díszfacsemeték darabja 25 lejbe-, a cserjék darabja 10 lejbe-, az élősövény métere 30 lejbe-, a különféle virágok szálanként 2 lejbe-, és a kerítés elemek folyómétere 78,50 lejbe-, a fűmag kilogrammja 22 lejbe-, míg a termőföld négyzetmétere 60 lejbe kerül teljes áron, ám a lakóknak ennek az összegnek a 20 százalékát kell kifizetni, a többit a polgármesteri hivatal adja támogatásként.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat 2012-ben indította a tömbházak körüli zöldövezet-karbantartási programot. Ennek keretében évente támogatják a lakóközösségek munkáját annak érdekében, hogy tavasszal és nyáron az épületek közti zöldövezetek gazdagabbak és rendezettebbek legyenek, ezáltal a városi élettér minősége javuljon, a környezet szebb, kellemesebb legyen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?