Sepsiszentgyörgy: nevezni sem kell a lakónegyedek zöldövezeteinek „szépségversenyére”

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat évek óta díjazza a legszebb lakónegyedi zöldövezeteket. Ezt megteszi idén is, azzal a változással, hogy ezúttal benevezniük sem kell a lakótársulásoknak.

Antal Árpád polgármester szerint egy szakmai zsűri május elején a város minden részére ellátogat, lefényképezi és kiválasztja a város legszebb és leggondozottabb zöldövezeteit.

A sepsiszentgyörgyieknek így semmi más tennivalójuk nincs, mint szépítsék és gondozzák a környezetükben lévő zöldövezetet, majd a tájépítészekből, virágkötőkből és a városi kertészet munkatársaiból álló szakmai zsűri megítéli, melyik zöldövezetek a legszebbek, a nyerteseket pedig az önkormányzat díjazza.Nem kell mást tenni, csak rendben tartani a zöldövezeteket | Archív felvételek

Antal Árpád felidézte, hogy az előző években ezen a versenyen kizárólag előzetes jelentkezés alapján lehetett részt venni, ám a terepen történő elbírálás során a zsűri megállapította, hogy a városban számos olyan szépen gondozott zöldterület van, amellyel nem neveztek be a versenyre, ezért azokat nem tudták díjazni. Idén viszont úgy döntöttek, a versenyt előzetes jelentkezés nélkül rendezik meg, így valóban a legszebb zöldövezeteket jutalmazhatják. A zsűri figyelembe veszi a terület gondozottságát, a növények és díszítőelemek változatosságát, valamint minden olyan szempontot, amely hozzájárul az lakóövezet általános összképének javításához.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Idén a zöldövezeti szépségverseny fődíja egy kültéri asztal hat székkel. Emellett a Dalia virágüzlet egy-egy 500, 300 és 100 lej értékű vásárlási utalványt ajánl fel az első három helyezett számára, amelyeket jövő év tavaszáig lehet beváltani. Sepsiszentgyörgy önkormányzata az első három helyezettet egy személyre szabott szolgáltatáscsomaggal is megjutalmazza, amelyet a város kulturális és szabadidős létesítményeiben használhatnak fel.A zsűri minden helyszínen szemlét tart majd | Fotók: Vargyasi Levente

Sepsiszentgyörgyön korábban elkészült a zöldövezetek nyilvántartása, ami szerint a város 279,6 hektáros közterületéből 80,1 hektár zöldövezet, ezen összesen 20 006 darab fa található.

Kapcsolódók

Kimaradt?