FRISSÍTVE – Súlyos medvetámadás történt Székelykeresztúr térségében

Többszörös fej-, nyak- és mellkasi sérüléseket szenvedett az az 54 éves férfi, akit Székelykeresztúr térségében támadott meg egy medve. A férfit a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kózházban operálják. 

Életmentő műtéti beavatkozásra volt szüksége annak az állattartással foglalkozó, 54 éves férfinak, akit éjszaka, 1 óra körül támadott meg egy medve, a Székelykeresztúr térségben található Románandrásfalva közelében egy tanyán – számolt be közösségi oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A baleset pontos körülményeiről még nem derültek ki részletek. A beteget sürgősségi ellátásban részesítették a székelyudvarhelyi kórházban, CT-vizsgálatot végeztek rajta. Kórházi információk szerint a férfi sérülései olyan jellegűek voltak, hogy mellkasi beavatkozásra is szükség volt, az áldozatot a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórhzba szállították – tudtuk meg.

A betegnek többszörös fej-, nyak- és mellkasi sérülései vannak. Az egyik mélyebb, nyílt, életveszélyes mellkasi sérülés légmellet okozott és emiatt e sorok írásakor is éppen operálják.

FRISSÍTÉS 1: A székelyudvarhelyi városháza sajtószolgálatától kapott információk szerint az áldozat egy juhász, akit a támadást követően a társai szállítottak a székelyudvarhelyi kórházba. Éjszaka 3 óra körül értek be vele az intézménybe, ahol a vizsgálatokat követően továbbszállították a csíkszeredai megyei kórházba.

FRISSÍTÉS 2: Közösségi oldalán közölte Borboly Csaba, hogy bocsos medve volt a támadó nagyvad. A mellkasi műtét mellett ideg-, száj-, és plasztikai sebészeti beavatkozásra is szükség van a megtámadott férfin. „Tánczos Barna környezetvédelmi miniszterrel egyeztettünk és várják a vadásztársulat dokumentációját, hogy a sürgősségi beavatkozást kiadhassák” – írta Hargita Megye Tanácsának elnöke.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
(Nyitókép: Kovács Zsolt)

Kapcsolódók

Kimaradt?