Simion azt állítja, őt nem értesítették arról, hogy a jogosítványát felfüggesztették

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (AUR) elnöke, George Simion képviselő azt állítja, hogy soha nem kapott értesítést járművezetői engedélyének felfüggesztéséről, és arról sem volt tudomása, hogy a buzăui rendőrség bűnvádi eljárást indított ellene autóbalesetben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Mint ismert, csütörtökről péntekre virradóra Bukarestben előállították a szélsőségesen nacionalista parlamenti képviselőt, aki úgy ült a volán mögé, hogy járművezetői engedélyét a hatóság korábban már felfüggesztette. Az igazoltatást a képviselő – szokásához híven – a Facebook-oldalán élőben közvetítette.

„George Simion parlamenti képviselő, az AUR elnöke soha nem kapott értesítést járművezetői jogának felfüggesztéséről. Ugyanakkor George Simionnak nem volt tudomása a buzăui rendőrség által indított bűnvádi eljárásról, amelyet egy olyan közúti baleset kapcsán indítottak gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, amelyben állítólag ő is érintett volt. George Simion közli, hogy volt egy kisebb közlekedési incidens, egy áldozatokat nem követelő koccanás, amely után békés úton kiegyeztek a felek” – olvasható az AUR pénteki sajtóközleményében.

Fotó: Agerpes

A dokumentum szerint az állítólagos áldozat nem sérült meg és nem szorult kórházi ellátásra, a bűncselekmény tehát, amely miatt eljárás indult, nem létezik, tehát az ügyet le kellett volna zárni. Az AUR közleménye szerint ilyen esetben a jogosítvány felfüggesztését sem írja elő a törvény. A témának a közbeszédben tartása kizárólag George Simion személye ellen irányul – áll még a közleményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?