Sepsiszentgyörgyön a parkolóhely-építések nem tudják tartani a lépést az autók számával

Az elmúlt öt év alatt – 2016 és 2021 között – 4148-al nőtt a Sepsiszentgyörgyön beíratott személygépkocsik száma, hívta fel a figyelmet Antal Árpád polgármester.

A legnagyobb ugrás 2016-ban volt, amikor egy év alatt 1200-al nőtt a személyautók száma a városban, tavaly a járvány ideje alatt több mint 700-al, és az idei év első hónapjaiban már több mint 300-al.

Ha tíz négyzetméter helyet számolnak egy parkolóhelyre, a város területén legalább négy hektárnyi területet kellene átalakítani parkolóvá, hogy a 4000-el több autó elférjen. „Nem szeretnénk feláldozni a zöldövezeteket, mert azzal feláldozzuk a jövőt. Emeletes parkolóházak építésére sincs mindenhol hely a lakónegyedekben” – részletezte a polgármester.

A városvezetés keresi a megoldásokat, feltérképezik, melyik városrészben vannak égető gondok. Tavaly az önkormányzat saját útjavító cége 31 helyszínen összesen mintegy egy hektárnyi járdát, utat és parkolót aszfaltozott le. Ezek olyan kis munkálatok voltak, melyekkel sokat tudtak javítani a lakók komfortérzetén, de piaci alapon egy cég soha nem vállalta volna be őket.

(Címlapfotó: Vargyasi Levente)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?