Sepsi Metropolisz Övezet: elektromos autóbuszokkal oldják meg a tömegközlekedést

Tucatnyi elektromos autóbusszal valósítják meg a Sepsiszentgyörgy és környező települések közti közszállítást. Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester arról tájékoztatott, hogy Cseke Attila fejlesztési miniszterrel aláírták a több mint 39 millió lej értékű finanszírozási szerződést, amiből 12 elektromos autóbuszt vásárolnak. Ezek a járművek azt a célt szolgálják majd, hogy a sepsiszentgyörgyi közszállítást kiterjesszék a környező településekre.

Fotó: Antal Árpád Facebook-oldala

Mint arról beszámoltunk, Sepsiszentgyörgy és 12 környező település létrehozták a Sepsi Metropolis Övezetnek nevezett társulást annak érdekében, hogy a térséget fejlesztését összehangolják, illetve, hogy ki tudják terjeszteni a megyeszékhely tömegközlekedési rendszerét a környékbeli településeire. A társulás székhelye Sepsiszentgyörgyön van és részt vesznek benne Árkos, Illyefalva, Köröspatak, Réty, Uzon, Kökös, Gidófalva, Mikóújfalu, Bodok, Málnás, Sepsibükszád és Maksa önkormányzatai.

Antal Árpád polgármester szerint a héten aláírt finanszírozási szerződés alapján elkezdik az elektromos autóbuszok beszerzését, amelyek majd megkönnyítik a Sepsiszentgyörgy és a szomszédos települések közötti közlekedést. A háromszéki megyeszékhely önkormányzata korábban már leszerződött 12 elektromos autóbuszt, amelyek majd a városon belüli tömegközlekedést szolgálják ki. A járművek beszerzésével párhuzamosan több elektromos töltőállomást is telepítenek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?