Sajtószabadság napja: az Audiovizuális Tanács továbbra is garantálja a korrekt tájékoztatást

A sajtószabadság világnapján közzétett üzenetében az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) megerősítette, hogy továbbra is „a korrekt tájékoztatás garantálója” kíván maradni.

Az Országos Audiovizuális Tanács feladata, hogy a véleménynyilvánítás szabadságán, pluralizmuson és versenyen alapuló audiovizuális piacot biztosítson, és ugyanakkor felügyeljen arra, hogy a televízió- és rádióállomások tartsák tiszteletben a helyes tájékoztatásra, a magánélet védelmére, az emberi méltóságra és a kiskorúak védelmére vonatkozó szabályokat – hangsúlyozza az intézmény szerdai közleményében.

Fotó forrása: Audiovizuális Tanács Facebook-oldala

A CNA szerint a szabad és felelős sajtó mindig erős és befogadó demokratikus társadalmat hoz létre, és kulcsszerepet játszik az emberi jogok védelmében és előmozdításában.

„Az egyetlen hatékony módja annak, hogy a demokratikus értékeket, elveket és eszméket károsító eszmék ellen harcoljunk az, hogy megpróbálunk érvelni az alternatív nézőpontok érvényessége mellett. Továbbra is biztosítani és őrizni fogjuk a sajtószabadságot, partnerek maradunk a sajtószabadság védelmében, hogy betöltsük szerepünket a pontos tájékoztatás garantálójaként és a demokrácia elveihez igazítsuk azt” – szögezi le üzenetében a CNA.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének közgyűlése május 3-át a sajtószabadság világnapjává nyilvánította annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szabad sajtó fontosságára, a szólásszabadság tiszteletben tartására.

Kapcsolódók

Kimaradt?