Románia élelmiszerrel és üzemanyaggal segíti Ukrajnát és Moldovát az állami tartalékokból

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) vasárnapi határozata értelmében Románia élelmiszerekből, illetve üzemanyagból álló segélyszállítmányt küld a háborús sújtotta Ukrajnának, illetve a Moldovai Köztársaságnak.

Újabb segélyszállítmány indul útnak | Illusztráció: a katasztrófavédelmi felügyelőség Facebook-oldalaA dokumentum szerint Románia konzerveket, étolajat, száraztésztát, tejport, kukoricalisztet, lisztet, cukrot, rizst, vizet, gázolajat és benzint küld Ukrajnának az állami tartalékokból. A Moldovai Köztársaságnak küldendő segély 155 443 liter gázolajból, 150 993 benzinből és 5000 tonna fűtőolajból áll.

A termékek szállítását az állami tartalékokat kezelő igazgatóság és az országos katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU) biztosítja. Kivételt képeznek az üzemanyagok, amelyek szállítását a védelmi tárca biztosítja az országhatárig.

A CNSU egy másik határozata értelmében az Ukrajnából érkező menekültek számára 18 moduláris elemekből álló könnyű szerkezetű konténerházat biztosítanak az állami tartalékalapból. Ezeket Galac, Iaşi, Neamt, Suceava, Vaslui megye és Bukarest területén állítják fel, és ellátják a szintén állami tartalékból biztosított tábori felszereléssel: ágyakkal, matracokkal, párnákkal, takarókkal, lepedőkkel, hálózsákokkal.

Kapcsolódók

Kimaradt?