banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Részletek derültek ki a Kászonok vidékén történt medvetámadásról

Több mellkasi és hastájéki sérüléssel szállították kórházba azt a 46 éves férfit, akire hétfő este medve támadt egy Kászonújfalu közelében levő esztenán. FRISSÍTVE

András Zoltán, Kászonaltíz polgármestere az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a férfi megpróbálta elkergetni a juhokat kerülgető medvét, és akkor a nagyvad rátámadt és megharapta. „Valószínűleg a kutyák riasztották a többi juhászt, akiknek sikerült elkergetniük a medvét” – mondta a község elöljárója.

Kiss Edit, a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház szóvivője elmondta, a férfit hétfő este vitték be a kórházba nem túl súlyos sérülésekkel, és kedd reggel haza is engedték, miután sebeit ellátták.

András Zoltán pedig arról beszélt, hogy az utóbbi időben egyre több udvarba, háztáji gazdaságba törnek be a medvék a környéken, a községhez tartozó településeken. Régebben az ősz beállta előtt nem igen jártak be a kertekbe a medvék, de most már a helyieknek készenlétben kell állniuk egész nyáron, éjjel-nappal.

A polgármester szerint az emberek már nem is nyújtanak be kártérítési kérelmet, ha a medve megöli egy-egy juhukat vagy tehenüket, „mert tudják, hogy semmit nem érnek el, csak az idejüket vesztegetik hiába a bürokrácia útvesztőjében”.

FRISSÍTÉS: A férfi a sürgősségi ellátást követően jelenleg veszettség elleni megelőző kezelést kap, ennek érdekében beutalták a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző betegségeket kezelő osztályára Csíksomlyóra.

(Címlapfotó forrása: Pál Zoltán)

Kapcsolódók

Kimaradt?