RMDSZ-barátsággal vádolja és leváltaná az általa jelölt alpolgármestert a PNL Szatmárnémetiben

„Árulónak” tartják, ezért megvonták a bizalmat a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szatmárnémeti szervezetének gyűlésén a párt által jelölt egyik alpolgármestertől, Adelin Ghiarfastól. Sajtóértesülések szerint egyhangúlag döntöttek a pártból való kizárásáról, így amennyiben a párt megyei szervezete jóváhagyja a határozatot, a politikus elveszti városi tanácsosi és alpolgármesteri tisztségét is. Ghiarfas mellett jelenleg a szintén liberális Gheorghe Stan segíti Kereskényi Gábor RMDSZ-es polgármester munkáját.

A PNL helyi vezetése és az alpolgármester között akkor mérgesedett el a viszony, amikor kiállt a felújításra váró Dacia (volt Pannónia) Szálló tulajdonosa (a külhoni magyar műemléképületeket felvásárló magyarországi Manevi Zrt. alapítványa) által építtetett mélygarázs ügyében. Az RMDSZ által támogatott tervek szerint a régi főtér hamarosan kezdődő felújításával egyidejűleg épülne a garázs, mely férőhelyeinek egy részét a szállodavendégek rendelkezésére bocsájtanák, de elsősorban a szatmáriaknak jutna jelentős számú parkolóhely. Ezzel enyhülne a parkolóhely-krízis, amit a szatmárnémeti régi főtér autósforgalom előli lezárása fog okozni.

A projekt legfőbb ellenzői a városi tanácsban a PNL tanácsosai voltak, Ghiarfas viszont támogatta a tervet, ezért párttársai azzal vádolták, hogy az „RMDSZ játékát játssza” – emiatt távolítanák el a pártból, még annak a kockázatával is, hogy az egyik alpolgármesteri tisztségüket elvesztik, és a PSD soraiból kerül ki az új szatmárnémeti alpolgármester.Adelin Ghiarfas | Fotó: az alpolgármester Facebook-oldala

Ghiarfas, aki annak idején még a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNȚCD) polgármesterjelöltje volt, majd az elmúlt ciklusban „igazolták le” a liberálisok, a Facebook-oldalán mondta el véleményét az ügyről. Szerinte elsősorban „az volt a bűne” a párttársai szemében, hogy a közösség érdekeit tartotta szem előtt, nem stratégiákat gyártott vagy terveket követett a következő polgármesterválasztásra koncentrálva. Mint írta: a polgármesteri hivatalban végzett munkát elválasztotta a politikai élettől.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„Egyes politikusok sajnos a jövőben élnek, stratégiákkal és politikai marketinggel foglalkoznak, azt latolgatják, mi lesz 2024-ben. Személy szerint azt gondolom, hogy a jövőt a jelenben építjük, a tetteink fogják meghatározni a szatmáriak választási opcióit” – írta. Párttársainak pedig azt üzente, legyenek objektívek, tartsák szem előtt a sok projektet, a megvalósításokat, amikhez ő maga is – lehetőségeihez mérten – hozzájárult, mert „Szatmárnémeti fejlődik!”. A PNL helyi kommunikációjában, a városi tanácsosi frakciójában valóban felfedezhető, hogy már a következő választásokra készülnek: rendszeresen és vehemensen kritizálják a jelenlegi városvezetést és a polgármestert, illetve a fejlesztési terveket.

Kapcsolódók

Kimaradt?