banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Péter Ferenc marad a Maros Megyei Tanács élén

A részleges eredmények alapján a hivatalban lévő tanácselnök maga mögé utasította a szociáldemokrata párt jelöltjét, Dumitrița Gligat, valamint a PNL-s volt Maros megyei prefektust, Mara Togănelt is. 

Az RMDSZ-nek sikerült megtartania a városokat – mondta ma sajtóértekezleten Csibi Attila, a szövetség Maros megyei szervezetének elnöke.

Marosvásárhelyen Soós Zoltán, Szászrégenben pedig Márk Endre határozott győzelmet aratott. Nem volt kérdés a győzelem Erdőszentgyörgyön, Nyárádszeredában és Szovátán – emelte ki.

Magyarbükkösön és Mezősámsondon járultak a legtöbben urnák elé, a választópolgárok 75, illetve 70 százaléka.

„Összességében jó eredményt értünk el, Maros megyében 38, plusz két polgármesterünk van. Bár a végleges eredményekre még várni kell, már most látjuk, hogy a Maros megyei RMDSZ erőt tudott felmutatni, ezért köszönet jár a polgároknak, akik megértették a választások tétjét, köszönet jár a kollégáknak, a jelölteknek, az önkénteseknek és kampánycsapatnak, hogy lelkesen, bizalommal és hittel dolgoztak a győzelemért” - hangsúlyozta beszédében Csibi Attila.

Péter Ferenc újrázó Maros megyei tanácselnök közölte, sikerként könyveli el ezt a választási eredményt. Egyrészt azért, mert meg tudták szólítani a választópolgárokat és sikerült leküzdeni a lakosság passzivitását. Másrészt mert erőt mutattak egy olyan világban, amikor egyesek durva módszerekkel akarnak hatalomra törni. „Öröm, számomra, hogy nem engedtük, hogy Maros megye a hatalmi harcok helyszíne legyen. Ahogyan eddig, a jövőben is nyitott vagyok minden olyan kezdeményezésben partnerként részt vállalni, amely a közösségünk érdekeit szolgálja, legyen szó infrastrukturális beruházásokról, szociális szolgáltatásokról vagy kulturális programok támogatásáról” – hangsúlyozta Péter Ferenc.

A szavazatszámlálás még mindig tart, a végleges eredményekkel még visszatérünk.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?