banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Pereskednek a kivitelező cégek a kézdivásárhelyi uszoda miatt

Megfellebbezte a versenytárgyalás eredményét az Országos Befektetési Társaság (CNI) kiírásán résztvevő egyik cég. Az óvást jóváhagyták, a kérelmet február elsején tárgyalják.

A december 29-én, a bukaresti táblabíróságon iktatott jogi panaszt a megfogalmazása előtt a Közbeszerzési Panaszok Tanácsa véleményezte és jóváhagyta a MIS Grup és a Viaduct Kft. társulás kérelmét, ugyanis a konzorcium ajánlata és a nyertes Contrasncom Construcţii Benta Kft. és Concelex Kft. vállalása között mindössze 85 ezer lejes eltérés volt.

A versenytárgyaláson egy harmadik cég is részt vett, viszont a CNI 147 millió lejes árbecsléséhez képest hárommillió lejjel magasabb építési árajánlattal jelentkeztek.

Cseke Attila vidékfejlesztési miniszter 2021. február 12-én látogatott Kézdivásárhelyre és tett ígéretet az uszoda építésének finanszírozására | A szerző felvételei

A kézdivásárhelyi uszoda építése iránt nem ok nélküli a cégek érdeklődése: a céhes város rendszerváltás utáni legnagyobb beruházásáról van szó, harmincmillió euró közeli értékkel. Hogy a hatalmas árat érzékelni lehessen, az 1200 férőhelyes sportcsarnok és az európai viszonylatban is roppant korszerűnek számító műjégpálya egyesített értéke is felénél kisebb a tervezett uszodáénál, éppen ezért kormányrendeletre is szükség volt az összeg jóváhagyása érdekében. A harmincmillió euró a székelyföldi viszonylatban nagyvárosnak számító Székelyudvarhely éves költségvetésének másfélszerese.

A műjégpálya közvetlen szomszédságában, a Petőfi Sándor Általános Iskola mellé beékelve tervezett létesítménynek csak az alapja van meg, de annak kiöntése is mintegy kétmillió euróba került. A struktúrája jó, lehet rajta folytatni az építkezést.

Az uszoda belső látványterve

A jelentős összegből nagyméretű, lelátóval is ellátott medencével, több kisméretű élménymedencével, többféle szaunával, öltözőkkel, orvosi rendelővel stb. rendelkező létesítmény valósulna meg. Ezzel kiegészülve Kézdivásárhelyen országos viszonylatban egyedi sportzóna valósulna meg, hiszen a Sinkovits sportpálya, a mozgáspark, a Kicsid Béla Sportcsarnok és a Deme László Műjégpálya egy pár száz méteres sétával elérhető tömbben lenne. A céhes városban ezen kívül kugli- és bownlingpálya, több teniszpálya, asztalitenisz-terem és az ország egyik legkorszerűbb gokartpályája is megtalálható, így szinte minden adott, hogy a város akár sportturizmusra is alapozzon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?