Pénzt kérnek az önkormányzatok az oltási központokra

A minisztérium tervezete szerint ezek működtetésének a költségeit a helyi önkormányzatoknak  kellene állniuk.

Elégedetlen a Romániai Municípiumok Egyesülete (AMR) az Egészségügyi Minisztérium által benyújtott sürgősségi kormányrendelet tervezetével, amelynek értemében az oltási központokkal kapcsolatos kiadásokat az önkormányzatoknak kellene állniuk.

Az Emil Boc kolozsvári polgármester vezette szervezet szerint az oltási központok kialakításának, felszerelésének és működtetésének költségeit a minisztériumnak kellene fedeznie. Ugyancsak a minisztérium kötelessége volna, hogy fizesse az oltási központokban dolgozó egészségügyi- és kisegítő személyzetet.

A Vlad Voiculescu miniszternek címzett átiratban az AMR figyelmeztet rá, hogy az önkormányzatok költségvetését 45 nappal azután fogadják majd el, hogy megvan a központi költségvetés. Erre valószínűleg csak márciusban vagy áprilisban kerül sor. Az érdekvédelmi szervezet szerint a minisztérium megsérti azon elvet, mely szerint új feladatokat csak anyagi fedezet biztosítása mellett lehet átruházni az önkormányzatokra.

„Kérjük a felelősség felvállalását a minisztérium részéről, nem csupán feladatok átruházását a finanszírozás biztosítása nélkül” – áll a dokumentumban.

(Nyitókép: Facebook)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?