Pénzjutalom jár a Sepsiszentgyörgyről szakdolgozatot író egyetemistáknak

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat ismét meghirdette a hallgatói ösztöndíjprogramját, amelyre azok a 35 év alatti diákok pályázhatnak, akik alap-, mesteri- vagy doktori képzésben vesznek részt bárhol a világban, és ebben a tanévben disszertációjuk előkészítésén dolgoznak. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat 100 ezer lej összegű ösztöndíjalapot hozott létre, amiből egyetemisták kutatásait támogatja.  

A városháza felhívása értelmében a sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkező egyetemisták bármilyen témában kutathatnak. Azok a diákok, akik bármilyen más romániai településen rendelkeznek lakhellyel, kizárólag Sepsiszentgyörggyel kapcsolatos kutatásokra igényelhetnek ösztöndíjat. A négy hónapig járó ösztöndíj értéke havi 300 lej az alapképzésben résztvevő hallgatók számára, havi 500 lej a mesterképzésen résztvevő hallgatóknak, és havi 1000 lej a doktori képzésen résztvevő hallgatók számára.

Fotó: Sepsiszentgyörgy önkormányzata

A hallgatói ösztöndíjra a sepsiszentgyörgyi városháza www.sepsi.ro oldalán közzétett űrlap kitöltésével és az ösztöndíjszabályzatban megjelölt dokumentumok leadásával lehet pályázni 2023. január 31-ig. Az alap- és mesteri képzésben részt vevőknek azt kell vállalniuk, hogy idén június 30-ig-, míg a doktori képzésben részt vevők szeptember 30-ig leadják dolgozatukat a sepsiszentgyörgyi önkormányzathoz, majd idén novemberben egy konferencia keretében be is mutatják azokat.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata még 2014-ben indította el a sepsiszentgyörgyi lakhelyű vagy a háromszéki megyeszékhelyhez köthető témában kutató egyetemistáknak szóló ösztöndíjprogramot. Ez népszerűvé vált a hallgatók körében, például tavaly 30 egyetemista nyújtott be pályázatot majd mutatta be dolgozatait a nagyközönség és a különböző szakmák képviselői előtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?