Patkányokat tart tömbházlakásában egy idős férfi, a szomszédok egyelőre tehetetlenek

Több tíz patkányt nevel földszinti tömbházlakásában egy 82 éves férfi a bukaresti Dorobanţi negyedben. A háziállatként tartott, jól táplált rágcsálók időnként kimásznak az ablakon egy kis sétára, a lakás közelében elviselhetetlen a szag – számolt be az Observator News.

A szomszédok el vannak keseredve, már feljelentést is tettek a férfi ellen, de addig tétlenül kell tűrniük az elviselhetetlen szagot és a patkányok jelenlétét, amíg a bíróság nem hoz végleges ítéletet.

A 82 éves férfi körülbelül öt éve tart patkányokat földszinti lakásában, de az állatok mellett nagy mennyiségű limlomot, szemetet is felhalmozott a háromszobás lakásban, ami szintén hozzájárul az orrfacsaró szaghoz.Fotó: képernyőmerevítés/Observator News

A lépcsőházgondnok azt nyilatkozta, hogy tudomása a szerint a férfi szociális segélyben részesül, meleg ételt is kap, amelyet tálakba helyez, és ezzel eteti a patkányokat. Mint mondta, körülbelül két évvel ezelőtt már közbeléptek a hatóságok, akkor vödrökkel hordták ki a rágcsálókat a lakásból, de a férfi azóta sem tett le kedvencei gondozásáról.

Az egyik szomszéd elmondása szerint többször is próbálták jelezni az idős férfinak a problémát, de ő nem volt hajlandó szóba állni velük. A fővárosi ökohigiéniai vállalat nem rég csapdákat is kihelyezett a patkányoknak, ám azok jól tápláltságuk miatt nem éhesek, így egyet sem sikerült elfogniuk. Úgy tűnik, az egyetlen megoldás a jogerős bírósági végzés kivárása lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?