Lángokban áll egy fővárosi bevásárlóközpont

Óriási robbanás rázta meg, majd lángok csaptak fel a bukaresti 5. kerületében található Prosper bevásárlóközpontból kedd délután. A katasztrófavédelem Ro Alert figyelmeztetést adott ki, arra figyelmeztetve fővárosiakat, hogy kerüljék el a környéket.

A bevásárlóközpont tetőzetének egy része beomlott.

A tűzoltók 27 tartálykocsival, hat mentésre alkalmas, létrával felszerelt járművel és két rohammentős egységgel szálltak ki a helyszínre, ahol 8 mentőautó is várja az esetleges sérültek elszállítását.

„Arra szólítjuk fel a környékbeli lakókat, hogy zárják be ablakaikat, ugyanis az épületből mérgező füst szabadult fel, amit a felkerekedő szél szétterít a környéken” – tanácsolták a tűzoltók. 

Ezzel kapcsolatban megszólalt Elena Mateescu, az Országos Meteorológiai Hatóság vezérigazgatója is, aki kedvező fejleményként említette, hogy a robbanás idején mért 40-45 km/h erősségű szél időközben felére csökkent, és irányt változtatott, így a füst dél-nyugati irányban fogja elhagyni a várost.

A fővárosi katasztrófavédelmi hatóság tájékoztatása szerint az épület 800 négyzetméteres kiterjedésben lángol. Az első információk szerint a tűz egyelőre nem követelt emberáldozatot.

Raed Arafat belügyi államtitkár szerint fennáll annak a veszélye, hogy a Proster bevásárlóközpont összeomoljon. „Egyelőre nincs tudomásunk arról, hogy áldozatok, sérültek lennének. Viszont mivel fémszerkezetű épületről van szó, nagy az esélye annak, hogy a lángok meggyengítik a struktúráját és összeomlik” – fogalmazott az Antena 3 hírtelevíziónak Arafat. 

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg