Nem működtek az utcai tűzcsapok: teljesen leégett egy tömbház felső része

Nem működnek rendesen a tűzcsapok Bukarestben, így teljesen leégett egy 49 lakásrészből álló tömbház manzárd része a harmadik kerületben. A tűzoltók szerint óriási veszélyt jelent az is, hogy a tömbházakat túl közel építik egymáshoz.

A tűzeset péntek délután történt, több család is otthon nélkül maradt. A meleg és a szél miatt a lángok pillanatok alatt elborították a lakásokat. A tűzoltók a szomszédos tömbház lakóinak segítségét kérték, a lakóházak közelsége miatt innen próbálták elfojtani a lángokat.

Egy 50 éves nőt orvosi ellátásban kellett részesíteni, pánikrohamot kapott. Egy 80 éves, ágyhoz között férfit a tűzoltók mentettek ki a tömbházból, két órával azután, hogy a lángok felcsaptak a manzárdban.

A tűzoltók munkáját nehezítette, hogy nem működtek megfelelően a tűzcsapok, egy részükből egyáltalán nem jött a víz, néhány működőképesből pedig nem lehetett elegendő mennyiségű vizet kiszivattyúzni.

A bukaresti katasztrófaelhárítás szóvivője, Daniel Vasile elmondta, ez a probléma más városokban is fennállhat, ráadásul nagy veszélyt jelent az is, hogy túl közel építik egymáshoz a tömbházakat.

A Digi24 keddi tájékoztatása szerint a leégett lakásokból többet meg lehetett volna menteni, ha megfelelően működnek a tűzcsapok.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?