Pánik tört ki a rendőrőrsön, mert egy férfi világháborús lövedékkel állított be hozzájuk

Pánik tört ki egy Neamţ megyei rendőrőrsön, miután egy férfi egy lövedéket tartalmazó szatyorral lépett be hozzájuk hétfőn este. A férfi egy második világháborús lövedéket talált az erdőben gombaszedés közben, és jó állampolgár módjára gondolta, személyesen adja át a rendőrségnek.

A TV Neamţ híradása szerint a 42 éves németvásári (Târgu Neamţ) férfi egy 47 milliméteres kaliberű, körülbelül 20 centiméter hosszú lövedéket talált az erdőben, Vânători község közelében. A gombászó fogta a veszélyes tárgyat, betette a szatyrába, a gombák közé, és amikor befejezte a gyűjtögetést, elhatározta, hogy a lövedéket elviszi a helyi rendőrőrsre. Este 19 órakor feleségével együtt felültek egy mikrobuszra, benne a lövedékkel, így jutottak el a hatóságokhoz.Fotó: stiri-neamt.ro

A rendőrök lefagytak, amikor meglátták, hogy mi van a férfi csomagjában. Gyorsan biztosították a helyszínt, és leállították a forgalmat a rendőrség közelében, majd értesítették a tűzszerészeket. A férfi ellen vizsgálat indult robbanásveszélyes tárgy nem megfelelő kezelése miatt.

Az esetről a csendőrséget is értesítették, akik figyelmeztető üzenetet is megfogalmaztak. Mint nyilatkozták, örülnek, hogy az emberekben van civil lelkület, hogy vannak, akik visszaszolgáltatják az elveszett értékes tárgyakat, vagy elviszik azokat a rendőrségre. Hozzátették azonban, hogy ha veszélyes tárgyakat találunk, azt ott kell hagynunk, ahol megláttuk őket, és a 112-es segélyhívó számon kell értesítenünk az illetékes hatóságokat.

(Címlapkép: TV Neamţ)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?