Ötmillió lejes adócsalási ügyben nyomoznak a hírhedt váradi ingatlanfejlesztő cégei ellen

Adócsalás gyanúja miatt tarthattak házkutatást a hírhedt váradi ingatlanfejlesztő, Călin Raita cégeinél.

A Bihar megyei rendőrfőkapitányság szerdai tájékoztatása alapján a hatóságok négy Bihar megyei és egy Prahova megyei helyszínen tartottak kedden házkutatást. Mindről azt gyanítják, hogy a 49 éves váradi ingatlanfejlesztő érdekeltségi körébe tartoznak.

Fotó: Román Rendőrség

A nyomozás alapján a hatóságok arra a megállapításra jutottak, hogy 2019 és 2022 között egy mesterséges kereskedelmi és gazdasági körforgást alakított ki ingatlanok értékesítésére, amely révén mintegy ötmillió lejnyi adót csalt el. Egy váradi és hét ploiești székhelyű cégről van szó, amely mind a váradi ingatlanfejlesztőhöz köthető, és látszólagos tranzakciókat hajtottak végre egymás között az adóalap csökkentése érdekében.

A hatóságok iratokat foglaltak le a házkutatás során, az eljárást pedig a Bihar megyei törvényszéki ügyészség felügyeli.

A közlemény nem említette Raita nevét, de a helyi sajtó egybehangzóan tudni véli, hogy az eljárás ellene indult. A valutázóból lett ingatlanfejlesztő közismert a megyében, számos peres ügye volt már az évek során; pár évvel ezelőtt 4 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték amiért fedezet nélküli csekkel fizetett, majd egy banki csalás miatt például 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Számos botránya volt az általa építtetett ingatlanok kapcsán is, de közben George Becali egykori pártjának színeiben még a város polgármesteri tisztségéért is kampányolt 2008-ban, majd végül függetlenként és eredménytelenül indult a helyhatósági választáskor. Válása után tavaly újra megnősült, luxuslakodalmán 10 ezer eurós pezsgőt ittak és borsos áron fellépő manele-sztárok szórakoztatták az egybegyűlteket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?