banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Csaknem kétszáz helyszínen zajlanak házkutatások egy adócsalással kapcsolatos ügyben

Bukarestben és 19 megyében összesen 197 helyszínen tartanak házkutatást csütörtök reggel a rendőrök. Adócsalással kapcsolatos ügyben vizsgálódnak, több mint hatmillió dollárra becsülik az okozott kárt. 

A főváros mellett Argeş, Brăila, Brassó, Buzău, Konstanca, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Máramaros, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt és Giurgiu megyében zajlanak házkutatások, adócsalással és pénzmosással gyanúsított cégeknél és személyeknél - derül ki a Román Rendőr-főkapitányság közleményéből. 

A rendőrség szerint 2011 és 2014 között több vállalat nem létező költségeket számolt el a könyvelés során, fantomcégektől származó, különféle termékek és szolgáltatások vásárlásáról szóló számlákat használva. Az ügyben 103 személy ellen zajlik kivizsgálás, a házkutatások során könyvelési iratokat, számlákat, szerződéseket foglalnak le. 

Az adócsalással az érintettek 6,5 millió dolláros kárt okoztak az államnak. Ebből 4,5 millió dollárt két giurgiui cég bankszámláiról kínai vállalatok számláira utalták át - állítják a hatóságok. 

Kapcsolódók

Kimaradt?