Őszi felvételit hirdet a Sapientia Egyetem

Őszi felvételit hirdet szeptemberben a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Azok, akik lemaradtak a nyári iratkozásról, még elcsíphetik az alap- és mesterképzési helyek valamelyikét.

A Sapientia EMTE betöltetlen helyeire hirdet felvételit azoknak az érdeklődőknek, akik magyarul szeretnének továbbtanulni a társadalomtudományok, humántudományok, művészet, mérnöki, matematika és természettudományok területén – közölte hétfőn az egyetem rektori hivatala.

„Akik lemaradtak a nyári iratkozásról, szeptember elején még elcsíphetik az alap- és mesterképzéseken megmaradt helyek egyikét. Az iratkozás online történik a felveteli.sapientia.ro platformon, ahol ráadásul idén már az iratkozási díjat is könnyen befizethetik a jelentkezők, ennek értéke 50–70 lej között mozog a karokon” – részletezték a közleményben.

A Sapientia EMTE személyes jelenléttel szeretné indítani az oktatást 2021 szeptemberében négy erdélyi városban: Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön. Az oktatásban való részvételt nem szeretnék oltáshoz kötni, az oktatáskiegészítő szolgáltatások (bentlakás, szakkollégiumi terek, könyvtár stb.) igénybevételének feltételeiről pedig a karok külön dönthetnek majd, derült ki.

Az iratkozási időszak kartól függően eltér. A Csíkszeredai Karon 13 alapképzési és 5 mesterképzési szakra lehet iratkozni 2021. szeptember 1–7. között, a Kolozsvári Karon 4 alapképzési és 3 mesterképzési szakra hirdetnek felvételit 2021. szeptember 1-től, míg a Marosvásárhelyi Karon 13 alapképzési és 4 mesterképzési szakra jelentkezhetnek az érdeklődők 2021. szeptember 6–8. között, utóbbinál két alapszak képzési helye a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ.

További részletek a sapientia.ro oldalon találhatók.

(Borítókép: Sapientia EMTE)

Kapcsolódók

Kimaradt?