Növekszik a hitelt felvevő Maros megyei nyugdíjasok száma

Egyre több hitelkérelem érkezik a marosvásárhelyi nyugdíjasoktól a Marosvásárhelyi Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárához.

Az elmúlt napokban Marosvásárhelyen jelentősen megnőtt a kérelmek száma, a kérelmeket benyújtó nyugdíjasok jelentős része orvosi szolgáltatásokra, adótartozások kifizetésére, lakásberuházásra vagy magáncélra kért hitelt.

A legnagyobb kért összegek elér a 15 ezer lejt is. Januárban a hitelkérelmek számának növekedésére számítanak – közölte Ileana Morent, a Marosvásárhelyi Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának (CARP) elnöke.

„A hitelkérelmek száma hónapról hónapra változik, átlagosan 150-200 nyugdíjas kér támogatást. Az utóbbi időben megnőtt a kölcsönkérelmek száma, különösen a kisebb, két- és ötezer lej közöttieké. A nyugdíjasok ezeket az összegeket adók és járulékok fizetésére fordítják, de orvosi szolgáltatások, karbantartás, gáz és villany kifizetésére is, mivel a legtöbb nyugdíjas szeretné, ha ezeket a kiadásokat időben tudná fedezni” – részletezte Ileana Morent.

A Marosvásárhelyi Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztára mintegy 7200 tagot számlál, akik rövid időre különböző összegeket vehetnek fel hitelként. A kölcsönöket a kérelem benyújtásakor adják, évi tíz százalékos kamattal, ugyanakkor szükség van egy jövedelemmel rendelkező személyre is kezesnek, akinek át kell vállalnia a kölcsön visszafizetését, ha az illető nem fizetné vissza a hitelt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?