Novák Károly Eduárd: „A jutalékot soha nem fizették ki nekem”

A ProSport online sportújság honlapján azt írta, hogy 2020. február 20-án a Kerékpáros Szövetség elnökeként 75 000 eurós prémiumot adott saját magának Novák Károly Eduárd jelenlegi sport- és ifjúsági miniszter. A politikus a Facebook-oldalán kétnyelvű bejegyzésben reagált a sportújság állítására.

Novák Károly Eduárd először is leszögezte: „ez nem bónusz volt, hanem egy jutalék, amely soha nem jutott el hozzám, és amelyet egy 2018 márciusában kiadott közgyűlési határozattal ítéltek oda mindenkinek, aki külső forrásból pénzt hozott a szövetségnek szponzoráció formájában”.

A miniszter ugyanakkor közölte: „Ezt követően néhány személyes megkeresés eredményeként, a sportolóként és paralimpiai bajnokként szerzett hírnevemnek és hitelességemnek köszönhetően egy nagyon fontos partner úgy döntött, hogy csatlakozik a Román Kerékpáros Szövetséghez a Romániai Körverseny elnevezésű projektben.”

Novák Károly Eduárd bejegyzése végén azt írta, „meg szeretném erősíteni még egyszer, hogy ezt a jutalékot soha nem fizették ki nekem, és semmi köze a miniszteri munkámhoz”.

(Nyitókép: Borsi Balázs)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?