Hargita megyei ifjúsági szervezeteket díjaztak

Szent Imre-díjjal jutalmazta Hargita Megye Tanácsa a régió legkiemelkedőbb ifjúsági szervezeteit hétfőn. A kezdeményezők szándéka szerint olyan közösségek tevékenységét ismerték el, akik kitartással és szakértelemmel végezték teendőiket a megye ifjúságának érdekében.

Hargita megye kiemelkedő ifjúsági szervezeteinek adtak át elismeréseket hétfőn. A csíkszeredai megyeházán megtartott alkalommal Szent Imre-díjjal jutalmazták a közösség szolgálatában legaktívabb fiatal egyesületeket. Az eseménynek különleges keretet adtak a jelen lévő művészeti középiskolás diákok, akik műhelymunka keretében festményeket készítettek a megyeháza márványtermében.A szerző felvételei

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelte: intézményként szeretnének partnerek lenni a fiatalok elképzeléseinek megvalósításában. A politikus köszönetet mondott a helyszínen jelenlevő ifjúsági vezetőknek, valamint megyei vezetőknek. Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának udvarhelyszéki alelnöke úgy fogalmazott, hogy a megyei önkormányzat részéről igyekeznek a fiatalság igényeihez igazodni a különböző programok megszervezése alkalmával.

„A fiatalok, és a politika kapcsolata nem feltétlenül tud mindennapos lenni. Megpróbáljuk ezt szervezeteken keresztül megoldani és a három területi ifjúsági szervezeten keresztül egy hidat találni az ifjúsághoz. Azt szeretnénk, ha minél több fiatal részt venne a közösségi döntésekben, szeretnénk, ha elmondanák a véleményüket arról, hogy milyen jövőt képzelnének el maguknak. Minden döntés, ha így gondoljuk, ha nem, az Rólatok szól. A ma meghozott közösségi, és politikai döntések a jövőt szolgálják” – mondta az alelnök.

Hargita Megye Tanácsa három ifjúsági szervezetet tüntetett ki Szent Imre-díjjal ebben az évben. Elsőként a gyergyószentmiklósi Monokultúra Egyesületet szólították, akik kulturális események szervezésével, lebonyolításával, színházi előadások létrehozásával, a minőségi ifjúsági kulturális élet megerősítésében betöltött szerepükkel, a Szinkron Diákszínjátszó Csoport fenntartásával érdemelték ki az elismerést – hangzott el.

A Székelyszentkirályi Ifjúsági Egyesület 2020 óta évről-évre számos sikeres pályázatot és rendezvényt mondhat magáénak. Rendezvényeik nem csupán Székelyszentkiránynak, hanem az egész térségnek szólnak. Többek között a Szentkirály nevű települések találkozójának megszervezése, karácsonyi adománygyűjtő akciók lebonyolítása, játszótér építése fűződik a nevükhöz, tudtuk meg. Ifjúsági és kulturális rendezvényeik hozzájárulnak Udvarhelyszék és Hargita megye színesítéséhez, munkájuk összetartja a község fiataljait – hallhattuk méltatásukban.

A Gátkötők Ifjúsági Egyesület Csíkszentgyörgyön működik. A szervezet tíz éves szünetet követően 2021-ben szervezte újra tevékenységét annak érdekében, hogy a község területén élő fiatalokat összefogásra és közös tenni akarásra ösztönözze, közösséggé formálja őket. Az egyesület mintegy hatvan taggal rendelkezik, szerveztek nem csak helyi, hanem térségi eseményeket is. Ilyenek többek között az Alcsíki Néptánctalálkozó, a pályaorientációs nap, az ifjúsági- és gyermektáborok, az elsősegély-nyújtó képzés,  szavalóverseny és az ifjúsági nap – sorolták fel a díjátadás átadása alkalmával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?