banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Nem voltak veszélyes anyagok a bukaresti ukrán nagykövetségre érkezett borítékokban

A bukaresti ukrán nagykövetségre érkezett borítékokban nem voltak veszélyes anyagok – közölte szerdán a Román Hírszerző Szolgálat (SRI).

A tájékoztatás értelmében a laboratóriumi vizsgálatok megerősítették, hogy a borítékokban nem voltak sem pirotechnikai, sem más veszélyes anyagok, csak „szerves szövetdarabokat” találtak bennük. Ezeket további vizsgálatoknak vetik alá, amelyeket az illetékes állami intézmények fognak elvégezni – szögezték le.

A bukaresti ukrán nagykövetség | Fotó: az intézmény Facebook-oldala

Bukarest első kerületének rendőrsége kedden kapta a bejelentést, miszerint két gyanús boríték érkezett a kerületben székelő egyik diplomáciai képviselethez. A tűzszerészek biztonságos körülmények között elszállították a borítékokat, majd átvizsgálták a tartalmukat.

A spanyol rendőrség hétfőn három gyanús, ukrán diplomatáknak címzett csomagot foglalt le egy postahivatalban – jelentette be az ukrán külügyminisztérium szóvivője az intézmény hivatalos Facebook-oldalán az Ukrinform és a DPA hírügynökségek szerint. Az ukrán diplomáciai intézmények ellen külföldön elkövetett fenyegetések száma így elérte a huszonegyet – mondta a szóvivő.

Múlt héten állatszemeket tartalmazó, véres csomagok érkeztek több ország ukrán nagykövetségére. Ezt megelőzően több spanyolországi intézménybe is levélbombákat küldtek. Az egyik esetben egy alkalmazott kisebb sérüléseket szenvedett.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?