Nem változnak a jegyárak a marosvásárhelyi Víkendtelepen

Idén is az időjárástól függ, hogy mikor kezdődik a strandszezon Marosvásárhelyen, hisz egy 2022-es városi tanácshatározat értelmében, amennyiben a medencék vízhőmérséklete nem éri el a 20 Celsius-fokot, a szabadidőközpontban nincs lehetőség a fürdőzésre.

A Víkendre azonban az év bármely napján be lehet lépni, ugyanis csak a strandoláshoz kell belépőjegyet vásárolni. Tavaly ideiglenesen leválasztották a medencéket a vendéglátóipari egységektől, a sportpályáktól és a játszótértől, hogy csak annak kelljen fizetnie, aki úszni szeretne. A medencék köré felállított kerítés addig marad, ameddig a mellé telepített zöldsövény eléri a megfelelő magasságot ahhoz, hogy korlátozni lehessen a belépést azok számára, akik nem váltanak jegyet. 

Fotók: weekendtelep.ro

A kerítés mellé körülbelül hétezer gyorsnövésű bokrot ültettek, mondta el a Maszolnak Mátyási Levente, a szabadidőközpont vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy feltöltötték ugyan a medencéket, de a víz hőmérséklete csupán 18 fokos, így fürödni még nem lehet. Hamarosan elindítják a csónak-, vizibicikli- és SUP bérlési szolgáltatást is – mondta.  

A szabadidőközpontban 2023 folyamán zajlottak jelentősebb munkálatok. Teljes mértékben felújították az illemhelyeket, fogyatékkal élők számára alkalmas mosdót alakítottak ki és az egyik épületben pelenkázó helyiség is rendelkezésre áll. Emellett megújult a 62x42 méteres futballpálya.

Idén a kisebb méretű focipályát teszik rendbe – mondta Mátyási Levente. Közölte, be szeretnék üzemelni a csúszdákat is, ahhoz azonban az szükséges, hogy egy erre szakosodott cég ellenőrizze azok biztonságosságát. 

A tavalyihoz viszonyítva nem változnak a jegyárak, és továbbra is kedvezményben részesülnek a marosvásárhelyiek – nyilatkozta a szabadidőközpont vezetője. A teljes árú jegy felnőtteknek 20 lej, gyerekeknek és a nyugdíjasoknak 10 lej, a marosvásárhelyi lakhellyel és a nagycsaládos kártyával rendelkezők idén is kedvezményben részesülnek.  Az egy éven aluliaknak és a fogyatékkal élőknek a belépés ingyenes. 

Akárcsak tavaly, idén is közlekedik az úgynevezett Víkend-busz, ami a Marosvásárhely Segesvári bejáratánál található bevásárlóközpontot és a szabadidőközpontot köti össze, átszelve szinte az egész a várost.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?