FRISSÍTVE – Nem mondanak le tisztségeikről az USR–PLUS prefektusai

FRISSÍTVE: Ionuţ Moşteanu, az USR–PLUS képviselőházi frakcióvezetője és szóvivője kedden úgy nyilatkozott: a kormány „második vonalában” lévő USR–PLUS-os tisztségviselők nem fognak lemondani. FRISSÍTÉS: A frakcióvezető szerint Florin Cîțu napjai „meg vannak számlálva” a kormány élén.

Ionuţ Moşteanu képviselőházi frakcióvezető | Fotó: Agerpres„Kollégáim maradnak. Ez nem Florin Cîţu kormánya. Florin Cîţu azzal volt megbízva, hogy vezesse, igazgassa ezt a koalíciós kormányt. Bebizonyította, hogy képtelen erre, de ez nem az ő kormánya. A kollégáim maradnak. Ha ki akarja rúgni őket, rúgja ki. Amennyi visszaélést elkövetett Florin Cîţu ebben az időszakban, nem csodálkoznék, ha még egyet elkövetne” – mondta Moşteanu arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a kormány második vonalában dolgozó tisztségviselők (prefektusok, alprefektusok) szintén lemondanak-e.

Anca Dragu szenátusi elnök és a parlament vezetőségében lévő USR–PLUS-os politikusok sem mondanak le. „A parlament nagyon jól működik a szakbizottságokban is, a plénumban is. Most a kormányról van szó. Florin Cîţunak mennie kell” – nyomatékosította a szóvivő.

FRISSÍTÉS: Ionuţ Moşteanu szerint „előzmény nélküli alkotmányossági visszaélés” a demokratikus Románia történetében, hogy egy többség megtagadja egy kisebbség jogát a bizalmatlansági indítvány benyújtásához. Úgy vélekedett, Marcel Ciolacu PSD-elnök és Florin Cîţu cinkosságra lépett, és már negyedik alkalommal szabotálják el a szenátus és képviselőház egyesített házbizottságának ülését, noha a szabályzat értelmében elérkezett a bizalmatlansági indítvány parlamenti felolvasásának határideje.

„Senki nem hitte volna, hogy azok után a sötét évek után, amikor ebben az épületben Liviu Dragnea lábbal tiporta a demokráciát, a szabályokat, a törvényeket, az alkotmányt, most még súlyosabb dolgok történjenek. Ami most történik, az súlyosabb, mint ami azokban az években, 2018-ban és 2019-ben zajlott” – mondta.

Szerinte Florin Cîţu miniszterelnök „foggal-körömmel kapaszkodik” a Victoria-palotában lévő székébe, de „politikai szempontból infúzión tartják, hisz napjai meg vannak számlálva”.

Kapcsolódók

Kimaradt?