Négy nap alatt hatvanszor segítettek a háromszéki tűzoltók

Négy nap alatt 60 bevetésre mozgósították a háromszéki Készenléti Felügyelőséget. Sűrűnek bizonyult a karácsonyi minivakáció a Kovászna megyei tűzoltók és rohammentősök számára.

Rechițean Alexandru Marian szóvivő tájékoztatása szerint a háromszéki tűzoltókat közlekedési balesetekhez, tűzesetekhez, úttestre dőlt fák eltakarításához és bajba jutott személyek és állatok mentéséhez riasztották.

December 23 és 26-a között összesen 53 személyt részesítettek elsősegély ellátásba, és szállították őket szakorvosi ellátásra. Hétfő délután egy közúti balesethez riasztották a készenléti felügyelet legénységét ugyanis Kökös és Farkasvágó között, a 11-es országúton két autó és egy lovasszekér ütközött. A balesetnek öt áldozata volt, köztük egy 13 éves eszméletlen kiskorú, őket kórházba szállítottak.

Illusztráció: Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség

Szintén hétfő este a tűzoltóknak egy dálnoki lakóházban kitört tűzet kellett eloltaniuk. A lángok nyomán anyagi kár keletkezett, az esetnek nem volt áldozata. A tűzoltók és rohammentősök kedden, Sepsiszentgyörgyön egy Olt folyóba esett lovat mentettek ki a fagyos vízből.

Rechițean Alexandru Marian szóvivő arra hívja fel a figyelmet, hogy ezen az oldalon elérhetőek az alapvető információk, hogyan kell cselekedni különböző vészhelyzetben, illetve erről az oldalról letölthető a DSU nevű mobiltelefonos applikáció is, amely tájékoztatót és segítségkérési lehetőséget nyújt a bajba jutottak számára. Ugyanakkor vészhelyzet esetén hívhatják az 112-es egységes segélyhívó számot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?