Most már virtuálisan is meglátogathatók Borszék nevezetességei

Borszék városa is bekerült azon üdülőhelyek sorába, ahol virtuális sétán is részt vehetnek az érdeklődők: a több hónapos munkát magában foglaló projekt eredményeként a város két legfontosabb turisztikai útvonalát digitalizálták – tájékoztatott csütörtökön az üdülőváros önkormányzata.

Amint híradásból kiderül, a virtuális útvonalak megvalósítására két pályázatot is benyújtott a Pro Borsec-Borszékért Alapítvány a Borszéki Városházával együttműködve, mindkettőt Hargita Megye Tanácsa finanszírozta.

„A turizmus digitalizációja szükségessé vált egy olyan korszakban, amikor a turisták úgy érzik, hogy gyors és egyszerű hozzáférésre van szükségük a turisztikai információkhoz. A megyei tanács támogatása és a marosvásárhelyi Blue Strategy Kft. munkája révén sikerült digitalizálni Borszék legfontosabb turisztikai látványosságait” – részletezték.  

A virtuális útvonalon az üdülőhely 1. és 5. számú turisztikai útvonalát tették elérhetővé az online világban. Azért erre a kettőre esett választásuk, mert a város 15 hivatalosan is nyilvántartott turisztikai útvonala közül ez a kettő tartalmazza a legtöbb turisztikai látványosságot.

Az első számú útvonal magában foglalja a legtöbb látnivalót a Kerekszék Természet Földtani Rezervátumból. Így virtuálisan utazhatunk a Turisztikai Információs Iroda – Ősforrás – Jégbarlang – Medve barlang – Borszék / Turisztikai Információs útvonalon, és szemügyre vehetjük, többek között, az Ásványvíz Múzeumot, a Tündérkertet és más látványosságokat is. Az ötös számú útvonal tulajdonképpen a fürdőtelepen vezeti végig a virtuális látogatót, megmutatva a nyári bobpályát, a Napfürdőt vagy éppen az új wellness-központot.

A két pályázat összértéke 14 500 lej, ebből 13 ezer lejt biztosított Hargita Megye Önkormányzata, míg az önrész 1500 lej volt. A virtuális túra a polgármesteri hivatal honlapjáról érhető el.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?