banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Megnevezte prefektusjelöltjét a Szilágy megyei RMDSZ

Az RMDSZ Szilágy megyei szervezete Dari Tamás jelenlegi főtanfelügyelő-helyettest jelölti prefektusnak – olvasható a szervezet sajtóközleményében, amely az Állandó Tanács keddi döntését ismerteti.

„Dari Tamás nagy tapasztalattal rendelkezik a közigazgatás terén, ötödik megyei tanácsosi mandátumát tölti be, jelenleg az Oktatás, egészségügy, szociális, kulturális, sport és ifjúságért felelős bizottság elnökeként” – írták.

A jelölt a Sarmasági 1. Számú Szakképző Líceum volt igazgatója, később igazgató-helyettese. Tagja számos szakmai és kulturális egyesületnek, amelyek révén több szempontból is hozzájárult a helyi közösségek tevékenységének megszervezéséhez.

„Figyelembe véve Dari Tamás gazdag, szakmai életrajzát, meggyőződésünk, hogy a megye kormányzati képviselőjeként képes lesz felelősségteljesen és pragmatikusan eleget tenni valamennyi, az alkotmányban és az erre a területre vonatkozó törvényekben előírt kötelezettségének, szolgálva ezzel Szilágy megye összlakosságát” – áll a közleményben.

SAJTÓKÖZLEMÉNY Az RMDSZ Szilágy Megyei Szervezet Állandó Tanácsa, 2021 február 9-i ülésének egyöntetű...

Közzétette: RMDSZ Szilágy Megyei Szervezete – 2021. február 9., kedd

A kormánykoalíciót alkotó pártok múltheti megegyezése alapján az RMDSZ öt megyében – köztük Szilágyban – javasolhat prefektust, továbbá 11 megyében alprefektusokat. A prefektúrák vezetői voltaképp a kormány területi képviselői, fő feladatuk a megyei önkormányzatok működésének a felügyelete.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?