banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Meghalt a kórházban az autóból menet közben kiesett egyéves gyermek

Meghalt a kórházban az az egyéves kisgyermek, aki szerdán egy óvatlan pillanatban kiesett az autóból, mivel korábban nem csatolták be a gyermekülés biztonsági övét.

Amint arról korábban beszámoltunk, a sajnálatos eset a Krassó-Szörény megyei Csuta (Ciuta) településen történt szerdán. Egy enyhébb balkanyarban az áldozat kiesett a gyermekülésből, nekicsapódott az autó ajtajának, ami kinyílt és így a gyermek az úttestre zuhant. A járművet a 44 éves apa vezette. Hátul, középen ült az anya, aki – a beszámolók szerint – a nagyobbik gyermek becsatolásával volt elfoglalva a másik oldalon, amikor a kisebbik kiesett az autóból.

A baleset után a gyermeket a szülők a karánsebesi kórházba szállították, ahol a sürgősségi osztály munkatársainak sikerült újraéleszteniük, majd nem sokkal ezután helikopterrel szállították a temesvári kórház gyermeksürgősségi osztályára.

Mivel a kicsi a kezdetektől kómában volt, az orvosok nem sok esélyét látták annak, hogy életben marad. Végül péntek délelőtt feladta az életért folytatott küzdelmet.

A hatályos jogszabályok értelmében a 135 centiméternél alacsonyabb kisgyermekek csak megfelelő gyermekülésben, biztonságosan bekötve utazhatnak autóban. Ha a kiskorú már magasabb 135 centiméternél, akkor gyermekülés nélkül is utazhat, de csak biztonsági öv használata mellett, és csak akkor, ha az nem a nyakán helyezkedik el. Ebben az esetben ülésmagasító használata javasolt. A kisgyermekek csak a hátsó üléseken utazhatnak.

(Címlapkép: Pixabay)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?