Menet közben esett ki az autóból egy egyéves gyermek, súlyosan megsérült

Illusztráció: Román RendőrségSúlyosan megsérült egy egyéves gyermek egy szerda délutáni autóbalesetben Krassó-Szörény megyében, Csuta (Ciuta) település közelében – tájékoztat a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrségi helyszínelés során megállapították, hogy az áldozat kiszabadult a gyermekülésből, nekicsapódott az ajtónak, az kinyílt és a kisgyermek kiesett az autóból. Közleményükben hozzáteszik, hogy a gyermeket a baleset előtt nem csatolták be megfelelően a gyermekülésbe.

A járművet egyébként az apa vezette, és egy viszonylag enyhe bal kanyarban esett ki a gyermek az úttestre. Az áldozat súlyosan megsérült, ezért kórházba szállították. A 44 éves apát alkoholtesztnek vetették alá, amelynek eredménye negatív volt.

A hatályos jogszabályok értelmében a 135 centiméternél alacsonyabb kisgyermekek csak megfelelő gyermekülésben, biztonságosan bekötve utazhatnak autóban. Ha a kiskorú már magasabb 135 centiméternél, akkor gyermekülés nélkül is utazhat, de csak biztonsági öv használata mellett, és csak akkor, ha az nem a nyakán helyezkedik el. Ebben az esetben ülésmagasító használata javasolt. A kisgyermekek csak a hátsó üléseken utazhatnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?