Még érkezik 1,2 millió adag Covid-19 elleni oltás

Az egészségügyi miniszter szerint Romániának kell még kapnia a Moderna vakcinagyártótól 1,2 millió adag Covid-19 elleni oltást, amit „már több mint két évvel ezelőtt kifizettek”.
„Ezek beszerzéséről még 2021-ben írta alá a memorandumot az akkori kormány. Még egy körülbelül 1,2 millió dózisból álló, a jelenlegi vírustörzsekhez igazított szállítmánynak kell érkeznie a Modernától. Az oltóanyagot az eredeti szerződéshez küldött előlegként már 2020-ban kifizették. Gyakorlatilag tehát mindenképpen le kell szállítani ezt a mennyiséget, mert már több mint két évvel ezelőtt fizettek érte” - idézte Alexandru Rafila keddi kijelentését az Agerpres.

Rafila közölte: már két évvel ezelőtt fizettek a most érkező vakcinákért Fotó: Alexandru Rafila Facebook oldala

A DNA november 23-án közölte: kéri az elnöki hivatal és a szenátus jóváhagyását ahhoz, hogy büntetőeljárást indíthasson három hivatali visszaéléssel gyanúsított személy ellen a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésével kapcsolatos ügyben. A gyanúsítottak Florin Cîţu szenátor, volt kormányfő, illetve Vlad Voiculescu és Ioana Mihăilă volt egészségügyi miniszterek. A szenátus plénuma november 29-én jóváhagyta a Florin Cîţu volt kormányfő elleni büntetőeljárás elindításának jóváhagyására vonatkozó ügyészségi igénylést. Az igazságügyi tárca november 28-ai közleménye szerint Alina Gorghiu igazságügyi miniszter aznap elküldte a legfőbb ügyésznek Klaus Iohannis államfő kérelmét a két volt egészségügyi miniszter, Vlad Voiculescu és Ioana Mihăilă elleni bűnvádi eljárás megkezdésére vonatkozóan.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?