Medveűzést szerveznek csütörtökön a csíksomlyói búcsú környékén

Az elmúlt héten 18 alkalommal kellett a Hargita megyei csendőröknek beavatkozniuk, hogy elűzzenek néhány medvét. A nagyvad jelenlétét a megye több településéről is jelentették.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség sajtóirodájának keddi tájékoztatása szerint május 7–13. között 18 hívás érkezett a diszpécseri irodába a 112-es segélyhívószámon keresztül. A medvék jelenlétéről számoltak be Csíkszereda, Oroszhegy, Székelyudvarhely, Farkaslaka, Székelykeresztúr, Maroshévíz, Libán és Csíkrákos térségében.
A 18 beérkezett hívást követően öt alkalommal avatkoztak be a csendőrök, a többi esetben a vadak időközben elhagyták a hívók által megjelölt helyeket, számol be az Agerpres hírügynökség.
Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere a sajtónak elmondta, hogy csütörtökön medveűzést szerveznek azon a területen, ahol május 18-án a csíksomlyói búcsú zajlik.Illusztráció: WWF Facebook oldala
„Több medve is kóborol a város környékén. Ezeket a medvéket folyamatosan figyeljük. Körülbelül három hete, szinte minden nap, éjszaka is résen vagyunk, hogyha jön a medve, elkergessük vagy áttelepítsük” – idézi az alpolgármester az Agerpres.

Kifejtette: „A hatóságok, a csendőrség munkatársai, az állatorvos, a vadászok, a polgármester vagy az alpolgármester minden este bújócskát játszanak a városban, ami szerintem nem normális. De jelenleg ez van, ezt tudjuk tenni, jönnek a pünkösdi ünnepek, minden este kilenctől éjszakába nyúlóan a csíksomlyói nyeregben vagyunk, csütörtök reggel és este is szervezünk egy akciót, hogy elkergessük a medvéket a csíksomlyói erdőből, hogy ne legyenek kellemetlenségeink az ünnepek alatt”.

A Hargita megyei csendőrség által közölt adatokból kiderül, hogy az év eleje óta 89 hívás futott be hozzájuk a 112-es segélyhívószámon keresztül, a megye több településéről is medvék jelenlétét jelentették. Minden esetben csendőrjárőröket küldtek a helyszínre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?