banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Maszol #Fórum – Tanügy: ősztől minden más lesz

A tanügyminiszter bejelentette, a következő tanévtől gyökeresen átalakítják a tanévszerkezetet. Az ügy nagy vihart kavart, nemcsak a pedagógusok, a szülők sem értenek egyet az alapos átszervezéssel. A kérdésekre Kallós Zoltánnal, az oktatásügyi minisztérium államtitkárával keressük a válaszokat április 1-jén, pénteken 20.30-kor kezdődő élő beszélgetőműsorunkban. A beszélgetést Ambrus Attila újságíró, a Maszol publicistája moderálja. Kövessék Facebook-oldalunkat! 

A két félév helyett öt úgynevezett modulra – amelyeket vakációk választanak el egymástól – osztaná fel az iskolai tanévet Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter. Az elképzelések szerint megszűntetnék a félévi dolgozatok írását is, helyette országosan egységes, standard teszteket írnának a diákok a tanév elején és a végén. Az elképzelések szerint a 2022–2023-as tanév szeptember 4-én kezdődne és jövő év június 16-án érne véget.

A terv kapcsán a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége is állást foglalt annak a felmérésnek alapján, amit nagyrészt tanítók és tanárok körében végeztek. Kiderült: a nagyon nagy többség nem támogatja az újabb átszervezést.

Amennyiben kérdése van, az élő adás alatt írja meg hozzászólásban. A beérkező kérdéseket meghívottunknak is feltesszük, így első kézből kaphat választ! Kövessék Facebook-oldalunkat! 

Kapcsolódók

Kimaradt?