banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Maros megye: elhunyt egy idős pásztor, medvetámadás áldozata lehetett

Szombat éjfél körül fia jelezte a hatóságoknak, hogy 80 éves édesapja nem tért vissza a Gernyeszeg községben található esztenára. Az idős pásztor holttestét háromszáz méterre a juhkarámtól azonosították, több sérülést szenvedett, valószínűleg vadállat támadta meg – közölte a Maros megyei rendőrség sajtóosztálya.

A rendőrség ismertette: szombat éjfél után pár perccel riasztotta egy férfi a hatóságokat, miután 80 éves édesapja nem tért haza a Gernyeszeg községben található esztenára. Tizenegy rendőr, egy nyomkövető kutya, négy csendőr, négy hegyimentő, egy helyi rendőr és egy vadőr azonnal az eltűnt személy nyomába eredt.

A keresőcsapat végül háromszáz méterre a juhkarámtól azonosította a szóban forgó férfi holttestét. Számos sérülést szenvedett, amelyeket feltehetően vadállat okozott, olvasható a rendőrségi közleményben, amelyet a zi-de-zi.ro portál idézett.

Kolcsár Gyula polgármester a helyi sajtónak azt mondta, a pásztor fia 20 óra körül hagyta el az esztenát, s mire visszaért, nem találta ott az apját. Hozzátette, egy marosteleki családról van szó, az esztena Kisszederjesen található.  

A rendőrség vizsgálja a haláleset körülményeit, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt eljárást indítottak.

(Címlapi illusztráció forrása: pixabay.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?