Magyar nyelvű, radiológiai asszisztensképzés indul Sepsiszentgyörgyön

A hároméves, orvosi képalkotó diagnosztika asszisztens képzést jövő szeptembertől indítják a Babeş–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán. Az erre vonatkozó megállapodást Kolozsváron írta alá András-Nagy Róbert a sepsiszentgyörgyi Sürgősségi Kórház menedzsere és dr. Daniel David, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektora.

András-Nagy Róbert igazgató szerint ezzel a megállapodással új lehetőségek nyílnak meg a sepsiszentgyörgyi kórház előtt, hogy azt a szakmai tudást, amivel munkatársaink rendelkeznek, akadémiai szinten is kamatoztassák. Másrészt a képzéssel bővül a sepsiszentgyörgyi egyetem kínálata, amivel Kovászna megye és a térség egészségügyi ágazatában felmerülő igényekre válaszol, hiszen egyre inkább szükség van a kórházakban képalkotó asszisztensekre. A képzésre jelentkezőknek a sepsiszentgyörgyi kórházban biztosítják a szakmai gyakorlatozás lehetőségét és a résztvevőknek a későbbiekben a kórházban ajánlanak munkalehetőséget.

Illusztráció: Adobe Stock

Tamás Sándor megyei tanácselnök szerint azon dolgoznak, hogy vonzóbbá tegyék Háromszéket a fiatal egészségügyi szakemberek számára. Egyrészt folyamatosan fejlesztik a megyei kórházat, de ehhez elengedhetetlen az ott dolgozók szaktudása és elhivatottsága. A jövő évben induló képzés csak a kezdet és a jövőben más szakirányú képzésekre is sor kerülhet az egyetem támogatásával, hangsúlyozta a háromszéki tanácselnök.

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem UBBMed programjához való csatlakozás hozzáférést biztosít a sepsiszentgyörgyi kórháznak az egyetem erőforrásaihoz, így technológiához, infrastruktúrához, ösztöndíjakhoz, nemzeti és nemzetközi hálózatokhoz, sorolta Daniel David rektor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?