Magyar állami kitüntetéseket adtak át a Vallásszabadság Házában

A Kolozsvári Vallásszabadság Házában adta át Grezsa Csaba főkonzul a Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt és Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéseket az erdélyi személyiségeknek – számolt be hétfői sajtóközleményében a pénteki eseményről Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést azon személyek kaphatnak, akiknek életvitele erkölcsi szempontból példaértékű, munkásságuk kivételesen magas színvonalú. A díjazott az általa nyújtott rendkívüli teljesítmény és kimagasló eredmény révén, elévülhetetlen érdemet szerzett.

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Koós Ferenc József villamos- és hangmérnök, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Kara Magyar Színházi Intézetének oktatója. Kitüntetést kapott Kovács Kuruc János helytörténész, Szilágy megye új monográfiájának szerzője, valamint Péter István református lelkész, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Karának intézetigazgatója, egyetemi adjunktusa.

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehetett át Bakk Miklós mérnök, politológus, szerkesztő, a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának egyetemi docense és Kovács Kiss Gyöngy PhD történész, a Korunk című kolozsvári folyóirat főszerkesztője.

A díjazottak a kitüntetést a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató munkájukért kapták. A díjátadót és a méltatásokat követően Pál Kincső énekes előadásában Kodály Zoltán-dalokat halhattak az est résztvevői, zongorán játszott Veress Gáspár.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?