banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

 Ludovic Orbant javasolja miniszterelnöknek a PNL 41 képviselője és szenátora

Fotó: PNLLudovic Orban volt pártelnököt javasolja miniszterelnöknek a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 41 képviselője és szenátora a Cîţu-kormány megbuktatása után.

Indítványukat egy kedden közzétett nyílt levélben fogalmazták meg. Ebben Florin Cîţu jelenlegi pártelnököt és ügyvivő kormányfőt teszik felelőssé a politikai válság miatt, és kifejtik: Romániát humanitárius katasztrófával fenyegeti a járvány negyedik hulláma, és a kedden megbuktatott kormány képtelen féken tartani a vírus terjedését.

A nyílt levél aláírói emlékeztetnek arra is, hogy az egészségügyi krízis a gazdasági helyzet romlásával párosul a következő időszakban az energiaárak emelkedése és a lakosság vásárlóerejének csökkenése miatt. Ezért szerintük mielőbb szükség van egy teljes jogkörű kormány felállítására, amely azonnal hivatalba lépve képes megbirkózni a nehéz helyzettel, amelybe Románia sodródott.

A PNL 41 képviselője és szenátora szerint Ludovic Orban a legalkalmasabb a miniszterelnöki tisztség betöltésére és a koalíció helyreállításáról szóló tárgyalások levezénylésére. A posztra a tekintélye, illetve a gazdag politikai és kormányzási tapasztalatai érdemesítik a liberálisok volt pártelnökét - vélik a nyílt levél aláírói, akik arra kérik a parlamenti pártokat, hogy támogassák a javaslatukat.

Kapcsolódók

Kimaradt?