A PSD továbbra is előre hozott választások kiírását szorgalmazza

A Szociáldemokrata Párt (PSD) továbbra is előre hozott választások kiírását szorgalmazza, addig is „egy politikai többség" által kijelölt szakértői kormánynak kellene irányítania az országot – jelentette ki kedden az alakulat elnöke.

Marcel Ciolacu az indítvány szavazásán | Fotó: Agerpres„Most az államfő térfelén pattog a labda. Az alkotmány is így rendelkezik" – fogalmazott Marcel Ciolacu, miután a parlament megszavazta a PSD bizalmatlansági indítványát, megbuktatva ezzel a Florin Cîţu vezette kormányt.

A Klaus Iohannis államfővel esedékes kormányalakítási tárgyalásokról a pártelnök azt mondta, egyelőre várják a meghívást a Cotroceni-palotából, majd eldöntik, hogy elmennek-e a pártvezetőkkel tartott zajló konzultációra, vagy sem. Ciolacu szerint itt az ideje abbahagyni a „politikai hisztériát" és „a felelős magatartás, az alkotmányosság" mezejére lépni.

Jelen pillanatban a PSD csak az előre hozott választások kiírásának lehetőségét tartja elfogadhatónak, addig is, „ha létrejön egy politikai többség", szakértői kormányt kell felállítani – tette hozzá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?