banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Ludovic Orban ismét felszólította a kormányt az időközi polgármester-választások megszervezésére

Ludovic Orban szerdán ismét felszólította a kormányt, hogy szervezze meg az időközi választásokat az önkormányzati vezetők nélkül maradt településen.

Ludovic Orban a parlamentben nyilatkozott | Fotó: AgerpresA parlamentben tartott sajtótájékoztatóján a független képviselő, a Jobobldal Ereje nevű párt alapítója elmondta, ötvennél is több olyan település van az országban, amelyeken több mint egy éve megüresedett a polgármesteri tisztség. A kormány ennek ellenére nem szervezte meg az időközi választásokat. Szerinte a mulasztással a Nicolae Ciucă vezette kabinet „lábbal tiporja az érintett helyi közösségek polgárainak a szavazati jogát, és aláássa a fejlesztési programokat”.

Az exminiszterelnök emlékeztetett arra, hogy augusztusban panasszal fordult a kormányhoz ebben az ügyben, de a törvényes határidőig választ nem kapott, így a közigazgatási bírósághoz fordult. Közlése szerint hamarosan megtartják a per első tárgyalását. A képviselő kijelentette azt is, hogy a kormány hivatali visszaélés bűncselekményével vádolható, de nem fordult még ügyészséghez, mert meg akarja várni a közigazgatási bíróság ítéletét.

Kapcsolódók

Kimaradt?