banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Ludovic Orban: „Azért nem lettem kormányfő, mert az USR Cîţu mellett döntött”

Azért nem lehetett miniszterelnök, mert a múlt év végi kormányalakítási tárgyalásokon az USR Florin Cîţut kívánta a tisztségbe – jelentette ki hétfő este Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

A B1 TV-nek nyilatkozó politikus felidézte, hogy a kormányalakítási tárgyalásokon a PNL előbb Florin Cîţut javasolta miniszterelnöknek, ám a tárgyalások elakadtak, így öt nap elteltével a liberálisok már két jelöltet javasoltak a tisztségre: a jelenlegi kormányfő mellett Ludovic Orbant is. „Végül a tárgyalásokon az USR Florin Cîţu mellett döntött” – mondta a PNL elnöke.

Kérdésre válaszolva Ludovic Orban kijelentette: nem bánja, hogy a Klaus Iohannis államfőivel folytatott egyeztetésein Florin Cîţut javasolta kormányfőnek. „Korai lenne kijelenteni, hogy ezt megbántam, (...) hét hónapnál hosszabb időnek kell eltelnie a tevékenysége kiértékeléséhez. (...) Nyilván, nem számítottam arra, hogy Florin Cîţu az ellenjelöltem lesz, de nem bánom, hogy ő lett a PNL kormányfőjelöltje” – fogalmazott a képviselőház elnöke.

A koalíció működéséről Ludovic Orban elmondta, az USR az ellenzéki szerephez szokott korábban, ezért néha az ellenzékhez méltó módon nyilvánul meg. „Az RMDSZ-szel is lehetne összehangoltabb az együttműködés. (...) A koalíciós kormányzás nem egyszerű feladat, nagyon sok időt kell áldozni a párbeszédre, a kapcsolatok javítására, a közös nevező megtalálására” – jelentette ki Orban.

A PNL szeptember 25-én tartja tisztújító kongresszusát, amelyen Ludovic Orban jelenlegi pártelnök kihívója Florin Cîţu lesz.

(Nyitókép: Gov.ro)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?