Lépés a bürokrácia lebontása felé: kiiktatták a pecséthasználatot a közigazgatási minisztériumban

Hétfőtől nem használnak pecsétetet a fejlesztési és közigazgatási minisztériumban – jelentette be az RMDSZ hírlevelében Cseke Attila tárcavezető.

Az RMDSZ-es miniszter szerint az általa vezetett intézmény az ügyintéző magán- vagy jogi személyektől sem kér pecsétet. Az okmányok hitelességét, jogerősségét a digitális vagy a hagyományos aláírás biztosítja. Az előírás a minisztérium alárendeltségébe tartozó intézményekre is vonatkozik – tette hozzá.

A közigazgatási törvénykönyv szerint 2020. január elsejétől csak az alkotmányban felsorolt állami intézmények által elfogadott jogszabályokra, így például a parlament által elfogadott törvényekre vagy a helyi önkormányzat által elfogadott tanácsi határozatra kell pecsét is kerüljön.

Mától nem használ pecsétet a fejlesztési és közigazgatási minisztérium Az okmányok hitelességét, jogerősségét a...

Közzétette: Cseke Attila – 2021. január 25., hétfő

„Mától a fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztériummal való kapcsolattartásban is csak ezekre az okmányokra kérhet pecsétet az intézmény. Minden másra, egy egyszerű kérvényre vagy egy szerződésre nem kérhet pecsétet a minisztériumban dolgozó közalkalmazott, és ha mégis megteszi, fegyelmi eljárás indulhat ellene a törvény előírása szerint” – fogalmazott Cseke Attila.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?