Lélegeztető gépeket kapott a csíkszeredai kórház Magyarországról

Öt szállítható lélegeztető gépet adott át pénteken Csíkszeredában a Hargita megyei sürgősségi kórháznak Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke.

A csíkszeredai csángó kollégium avatója keretében Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke számolt be arról, hogy a Hargita megyei tisztifőorvos, Tar Gyöngyi kérésére fordult Kövér László házelnökhöz, így a magyar kormány öt olyan lélegeztető gépet küldött Csíkszeredába, amelyek a betegek szállításakor is használhatók.

Kövér László hangsúlyozta: azt szeretné, ha a székelyek beoltatnák magukat, „hogy ne kelljen Székelyföldre több lélegeztető gépet hozni". Kijelentette: a vírus nem játék. Megjegyezte: az oltásban is van kockázat, de ez matematikailag nem kimutatható ahhoz a kockázathoz képest, amit azok vállalnak, akik nem oltatják be magukat.

5 mobil lélegeztetőgépet adományozott Magyarország kormánya a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak. Az adományt...

Közzétette: Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház/Spitalul Județean de Urgență M-Ciuc – 2021. október 8., péntek

Konrád Judit, a Hargita megyei sürgősségi kórház igazgatója elmondta: az átadó ünnepség alatt is hívták egy másik kórháztól, hogy van-e szabad lélegeztető gépük. Hozzátette: míg korábban az üres ágyat, most a légeztető gépet keresik a kórházak. „Amikor a legnehezebb helyzetben vagyunk, akkor érkezik mindig a magyar kormánytól a segítség. A magunk módján viszonozni fogjuk" – jelentette ki a kórházigazgató.

A hírtelevíziók beszámolói szerint a romániai járványhelyzet súlyosabb, mint amilyen az olaszországi Lombardia tartományban volt a járvány első hullámakor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?