Már nem fordulhat elő, hogy ágyhiány miatt haljanak meg betegek Medgyesen

A Medgyesi Városi Kórház csütörtöktől újra fogadja a koronavírussal fertőzött pácienseket, azokat is, akik az intenzív osztály ellátására szorulnak.

Az újraindulás azután történt meg, hogy egy héttel ezelőtt ebben a kórházban elhunyt egy Covid-19-beteg, miközben arra várt, hogy helyet biztosítsanak számára az ország bármelyik másik intenzív terápiás osztályán, mivel Medgyesen nem volt erre lehetőség.

A bejelentést Adela Morar, a Szeben Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője tette meg csütörtökön. Elmondta, hogy az intézmény megadta erre az engedélyt, és csütörtökön már két páciens is lélegeztetőgépen volt Medgyesen.

Mint ismert, október 21-én egy 65 éves férfi – akinek több társbetegsége is volt – súlyos állapotban került a medgyesi kórház sürgősségi osztályára. Mivel a koronavírus-fertőzés jeleit mutatta, elvégezték nála a betegség kimutatására alkalmas tesztet, amely pozitív lett.

Mindeközben fokozatosan súlyosbodott az állapota, viszont lélegeztetőgépet nem tudtak biztosítani a számára, mivel a kórház intenzív osztályán átépítés zajlott. A beteget más fajta mesterséges lélegeztetés alá vetették, egy tüdőgyógyász és az ügyeletes intenzív terápiás orvos is követte az állapotát, miközben központi szinten kértek segítséget, hogy a beteget egy másik kórházban található Covid-osztályon megfelelően lássák el. A beteg még azelőtt elhunyt, hogy a külső segítség megérkezett volna.    

(Címlapkép: MTI)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?