Lassan visszaáll a járvány előtti munkarend a csíkszeredai kórházban

Az epidemiológiai helyzet kedvező alakulása nyomán fokozatos átszervezések zajlanak a Hargita Megye Tanácsa által működtetett Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. Ismét fogadnak nem koronavírusos betegeket a tüdőgyógyászati és a fertőző betegségek osztályán.

Az elmúlt tíz napban, június 8–18. között tarósan alacsony a Covid-betegek száma a csíkszeredai kórházban. Jelenleg két koronavírusos személyt ápolnak a csíksomlyói kórházépületben, egyikük betegsége közepesen súlyos, a másik személy oxigénmaszkos légzéstámogatásban is részesül. A koronavírusos betegek számának csökkenésével egyidőben a kórház június elejétől csökkentette a Covid-betegek ellátására fenntartott ágyak számát: a fertőző betegségek osztályán 3 kórtermet, a tüdőgyógyászati osztályon 4 kórtermet tartanak fenn ezen betegek ellátására – közölte az intézmény sajtószolgálata pénteken.

Ezzel egyidőben a fertőző betegségek osztályán ismét fogadnak nem covidos, más fertőző betegségekkel kórházi ellátásra szoruló betegeket. Ezeket a pácienseket eddig a bőrgyógyászati osztályon ideiglenesen létrehozott fertőző betegségek részlegén látták el. A fertőző betegségek járóbetegrendelője a somlyói kórházépület udvarán lévő mobil kórházban működik – részletezték a közleményben.

Hasonlóképpen ismét ellátnak nem covidos akkut tüdőgyógyászati eseteket a tüdőgyógyászati osztályon is. A tüdőgyógyászati eseteket eddig a belgyógyászati osztályon kezelték. A TBC-s betegek ellátása továbbra is a pszichiátriai osztály egyik épületében zajlik, tüdőgyógyász orvos felügyelete mellett. A kórház főépületében továbbra is működik a koronavírusos eseteknek fenntartott intenzív terápiás részleg és az eddigi tamponzóna, ahol a Covid-gyanús és igazoltan koronavírusos eseteket fogadják.  

A járóbetegrendelés az eddigi formában működik tovább, a kórházi rendelőkbe érkező pácienseknek triázson kell részt venniük.

(Nyitókép: Hargita Megyei Sürgősségi Kórház Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?