Különnyugdíjak: Ciolacu szerint „a dolgok nagyjából le vannak zárva"

Marcel Ciolacu kormányfő hétfőn kijelentette, hogy a különnyugdíjak tervezete ügyében a „dolgok nagyjából le vannak zárva'. Szerinte a különnyugdíjak tervezete még a helyreállítási tervhez kapcsolódó harmadik kifizetési kérelem benyújtása előtt elkészül. 

Ciolacu a Szociáldemokrata Párt országos elnökségének ülése után beszélt erről, emlékeztetve, hogy az igazságügyi tárcának és az európai beruházások minisztériumának a szakemberei is tárgyaltak erről Brüsszelben, és ő úgy véli, hogy a dolgok nagyjából le vannak zárva. Rámutatott, az Európai Bizottság egyik javaslata a nyugdíjak kiszámítási módjára vonatkozik. Az eddigi gyakorlat szerint a kiszámításnál az utolsó ledolgozott hónapot vették alapul, az EB az utolsó 48 hónapot javasolja alapul venni - magyarázta Ciolacu.

Brüsszelben is téma volt a különnyugdíjak kérdése Fotó: Agerpres

A miniszterelnök szerint a különnyugdíjak tervezete még a helyreállítási tervhez kapcsolódó harmadik kifizetési kérelem benyújtása előtt elkészül. Ez utóbbi kapcsán elmondta, az energiaügyi tárcának kell még lezárnia néhány mérföldkövet, de ezek a hitelekkel, nem a támogatásokkal állnak összefüggésben. Az oktatási minisztériumnak egy támogatással kapcsolatos mérföldköve van még hátra, amit a szakminiszter szerint két héten belül lezárnak. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?