Középiskolások Hosszú Hétvégéje – a BBTE Kolozsvárra hívja Erdély középiskolásait

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2023. szeptember 21. és 24. között tizenegyedik alkalommal szervez egyetemi nyílt napokat az erdélyi magyar középiskolások részére Középiskolások hosszú hétvégéje a BBTE-n címmel. A rendezvény keretében az egyetem közel 200 erdélyi magyar középiskolást lát vendégül.

A program célja, hogy a jelenleg 12. osztályban tanuló, érettségire készülő diákok betekintést nyerhessenek az egyetem kutatói, illetve oktatói munkájába, valamint a kolozsvári diákéletbe. A szervezők ismeretterjesztő előadásokra, illetve közösségápoló, személyiségfejlesztő, interaktív programokra várják a résztvevőket.

Fotó: BBTE

A szervezők ugyanakkor igyekeznek a város szépségeit is megmutatni a diákoknak. Kincskereső játék keretében a vendégek felkeresik Kolozsvár olyan jellegzetes helyszíneit, érdekességeit, ahol a város élete összefonódik az egyetemi élettel, hiszen ezek a helyek életük szerves részét képezik majd egyetemi éveik során.

Pénteken és szombaton az egyetem oktatói és doktoranduszai izgalmas előadásokkal szemléltetik a karukon zajló kutatói tevékenységeket. A bemutatók a tudományos témák széles spektrumát érintik. Szó lesz virtuális valóságról, a Metaverzumról, gépi tanulásról, valláskutatásról, kvantumteleportálásról, de az érdeklődők azt is megtudhatják, hogyan lett Picasso a 20. század legnagyobb festője, és a Barbie-film által elindított mémhullámról is szó esik.

A tudományos bemutatókat követően a diákok karriertanácsadáson, szakmai workshopokon és Házsongárdi-temetőlátogatáson vehetnek részt, illetve ellátogathatnak az egyetem múzeumaiba is.

A szervezők Erdély-szerte mintegy 200 végzős középiskolás részvételére számítanak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?