Koronavírus Romániában: rossz hírt közölt beoltása után Florin Cîţu kormányfő

Fotó: AgerpresCsak egy hét lesz az az időszak, amíg Románia a tervezett oltóanyag mennyiség 80 százalékát fogja kapni – nyugtatta meg a lakosságot szombaton Florin Cîţu.

A miniszterelnök arról biztosított: az oltási ritmus nem lassul, a lemaradást utólag bepótolják. Megerősítette: Romániának meg van a kapacitása arra, hogy elérje az 50 ezer beoltott főt naponta, és szeptemberig a mintegy 15 millió felnőtt lakosból beoltanak legalább 10,4 millió személyt.

Hozzátette: amint újabb, engedélyezett vakcinák jelennek meg e piacon, azokból is beszereznek, hogy minél hamarabb, minél nagyobb számú embert beoltsanak, hogy megállítsák a járvány terjedését.

A kormányfő szerint nyilvánvalóan látszik, hogy a lakosság igényli a védőoltást. A miniszterelnök úgy fogalmazott: meghaladták „a félretájékoztatás pillanatát”, amely szerint a román állampolgárok elutasítják az oltást. A kormányfő értékelte, hogy „motiválják a családorvosokat”, hogy arra bíztassák pácienseiket, hogy igényeljék a védőoltást. Kifejtette: jelenleg 200 oltóközpont működik, jövő héten 300-ra nő a számuk, de a második fázis lebonyolítására országszerte összesen 932 központot rendeznek be.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?