Kórházba került a csendőr, mert akadályozta a hagyományos szilveszteri verekedést Ruginoasán

Kórházba került egy csendőr, miután egy felháborodott legény arcon ütötte a Iaşi megyei Ruginoasa községben. A rendfenntartók a hagyományos szilveszteri verekedést hiúsították meg, a helyiek pedig dulakodni kezdtek velük emiatt, számolt be a News.ro.

Az év utolsó napján a Ruginoasa községhez tartozó Bugioaia Vale falu fiataljai két csapatba verődve összegyűlnek a település központjában, hogy megverekedjenek egymással. Erre az alkalomra jelmezbe bújnak és botokkal szerelkeznek fel. A hagyományos esemény során már többször történtek sérülések.Fotó: Facebook

Így történt 2021. december 31-én is, a két csapatot azonban a helyszínre kivonuló rendőrök és csendőrök nem hagyták egymáshoz közelíteni, a verekedés így elmaradt. A felháborodott legények dulakodni kezdtek a rendfenntartókkal, ekkor ütötte arcon az egyik csendőrt egy legény.

Az incidens után a fiatal menekülőre fogta, de a rendfenntartók utolérték, és kihallgatásra vitték.

A megsérült csendőr orvosi ellátásban részesült a helyszínen, majd a Paşcani-i kórházba szállították.

„Támogatjuk a hagyományőrzést, de nem engedélyezünk olyan megnyilvánulásokat, amelyek a résztvevők biztonságát veszélyeztetik. Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy tartsák be a rendfenntartók javaslatait” – közölte a csendőrség a hagyományos Ruginoasa-i szilveszteri verekedés előtt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?